Historien om Ebel

Ebel är ett utav de riktig klassiska schweiziska lyxklockmärkena. Ebel är ursprungligen grundat av Eugene Blum och Alice Levy i klockmeckat La Chaux-de-Fonds och företagets namn är en förkortning av grundarnas efternamn; EB för Eugene Blum och EL för Alice Levy. Ebelklockorna är kända för sin tidlösa elegans, precision och vackra former. Flera av Ebels äldre modeller är aktuella än idag och är väldigt eftertraktade.

Ebel erbjuder olika klockkollektioner för både män och kvinnor. Några av de populära kollektionerna inkluderar Ebel Brasilia, Ebel Wave, Ebel Classic och Ebel Sportwave. Dessa kollektioner kännetecknas av deras unika design och stil i såväl rostfritt stål som ädla metaller som guld silver med inslag av diamanter vackra stenar.

Den klassiska Ebelklockan drivs av ett schweiziskt tillverkat mekaniskt urverk. Avancerade komplikationer som kronograf och månfas är vanligt förekommande och urtavlorna är ofta utsmyckade med pärlemo och stenar.

EBEL Service & Garantireparationer

Urteknik är EBELs officiella servicecenter i Sverige. Vi tar därför emot och utför samtliga garantireparationer för EBEL i Sverige. Priser kalkyleras individuellt och kommuniceras via ett skräddarsytt kostnadsförslag för varje enskild klocka.