Urteknik - klockservice i världsklass

På Urteknik arbetar utbildade och certifierade urmakare som är specialiserade på några av världens största och mest exklusiva klockmärken och tillverkare. Vi är en unik, fristående serviceverksamhet som erbjuder både privatpersoner och återförsäljare av kvalitetsur våra urmakartjänster.

Urteknik i Skövde är den högst certifierade verkstaden på TAG Heuer i Sverige samt innehar den högsta tillgängliga certifieringen av OMEGA och EBEL. Urtekniks urmakare i Linköping är specialiserade på vintageklockor och fickur med ett stort utbud av reservdelar från historiska märken och tillverkare.

När vi vet att vi kan utföra ett bra jobb samt få tag i reservdelar utför vi även service och reparation av lyxklockor från Rolex, Breitling och Cartier. Du är därför varmt välkommen att höra av dig med frågor om just ditt armbandsur och hur vi kan hjälpa dig.

Hos Urteknik får du alltid en kostnadsfri och professionell bedömning av din klocka med utlåtande om rekommenderad service. Vi är lyhörda och lyssnar till vad du som kund vill ha åtgärdat och dokumenterar alltid vårat arbete och dess omfattning. Vi arbetar utifrån fasta, transparenta prislistor så att du som kund ska känna dig trygg med vår prissättning och våra kostnadsförslag.

Genom våra upphandlade fraktavtal har du möjlighet att beställa hem diskret emballage att packa din klocka i samt försäkrad frakt som adresseras till våra verkstäder i Skövde och Linköping.

Steg 1

Analys av uret

Analys av ditt ur görs alltid av behörig och utbildad urmakare. Klockan trycktestas för att kontrollera om den är tät vid mottagandet. Därefter öppnas klockan och gångkontrolleras i en så kallad timegrapher som mäter klockans tidshållning och verkets amplitud/kraft. Urmakaren gör även en okulär bedömning av verket, dess skick och huruvida slitagedelar, oljor, eventuella fuktskador mm ser ut.

Steg 2

Upprättande av kostnadsförslag/offert

Utifrån urmakarens analys skapas ett så kallat kostnadsförslag (en offert). Kostnadsförslaget bygger vanligtvis på en obligatorisk serviceinsats för att vi på Urteknik ska kunna lämna garantier på vårat arbete. Här framgår det även vilka delar som kan komma att bytas ut vid service. Vanligtvis ligger även valfria tillval med i kostnadsförslaget som inte är obligatoriska för servicearbetet men som kan adderas av dig som kund.

Steg 3

Nedmontering och rengöring

Varje komplett service av en mekanisk klocka kräver grundlig rengöring av klockans alla komponenter och delar. Urverket monteras ned och rengörs i en så kallad klocktvätt med ultraljudsbad för att få bort gamla oljor och smuts. Även boett, länk, spänne, krona och tryckknappar rengörs i ultraljudsbad. Olika rengöringsvätskor används vid tvätt och riktigt smutsiga, äldre ur kan kräva både 2 och 3 tvättar.

Steg 4

Montering av verk med nya oljor

Vid montering appliceras oljor med olika viskositet enligt varje tillverkares strikta rekommendationer. Det är mycket viktigt att rätt olja appliceras på rätt plats och i rätt mängd för att urverket skall fungera korrekt. En erfaren urmakare kontrollerar regelbundet sitt arbete för att säkerställa att varje moment blir korrekt. Efter färdig montering gångkontrolleras verket i olika positioner för att säkerställa tidshållning inom toleranser.

Steg 5

Polering (valfritt)

För ett överkomlig pristillägg kan du få din boett, länk och spänne polerad. En väl utförd polering gör en enorm skillnad för hur klockan upplevs och kan få din klocka att se ut som ny igen. Äldre vintageklockor och ur ska nödvändigtvis inte poleras för att bibehålla dess originalitet och värde. Kontakta gärna Urteknik för rådfrågning.

Steg 6

Slutmontering / boettering

Boettens lösa delar såsom glas, kronhals och tryckknappar monteras igen. Här används alltid rätt verktyg för ändamålet för att säkerställa att monteringen blir tät och inga repor eller märken orsakas på klockan. Hos Urteknik finns en stor mängd olika verktyg och moduler för detta arbete.

Steg 7

Testning

När uret är monterat är det viktigt att testa dess täthet, funktioner och gång/tidshållning. Avvikelser utanför toleranser korrigeras av urmakaren. Cyklotest utförs på automatiska urverk för att säkerställa att uppdragsfunktionen fungerar korrekt. Testning tar vanligtvis 3-8 dagar beroende på klockans gångreserv.

Alltid originaldelar

Hos Urteknik kan du lita på att vi alltid ersätter defekta delar och komponenter med originaldelar från respektive varumärke.

SKICKA DIN KLOCKA FÖR SERVICE

Skicka din klocka

Det är tryggt och smidigt att skicka sin klocka till oss på Urteknik. Skriv ut och fyll i vårt serviceformulär och skicka tillsammans med din klocka så får du snabbt hjälp av våra specialiserade urmakare. Du kan med fördel beställa frakt här på hemsidan, då skickar vi ett diskret emballage samt fraktsedel hem till din brevlåda som du använder för att packa och skicka klockan till oss.

Skicka din klocka

Kontakta oss

Telefon 0500-48 25 60
Epost service@urteknik.se

Kontakta oss