Service

På Urteknik är vi specialiserade inom en rad exklusiva klocktillverkare där vi strikt följer deras rekommendationer vid service och reparationer. Vi är den högst certifierade verkstaden på TAG Heuer i Sverige samt innehar den högsta tillgängliga certifieringen av OMEGA och EBEL. Övriga varumärken som vi är certifierade för är bland annat Tissot, Certina och MALM.

Vi tar även emot klockor från andra varumärken när vi vet att vi kan utföra ett bra jobb samt få tag i reservdelar. Du är därför mer än välkommen att höra av dig med frågor om just din klocka.

Vi gör alltid en individuell bedömning av varje klocka där vi redogör vår analys i ett förutsättningslöst kostnadsförslag med rekommenderad service. Vi går aldrig vidare med ett arbete utan att du har godkänt kostnaden i förväg.

Underhållservice

Vid en underhållsservice kontrollerar vi klockans funktion, byter batteri om det är en kvartsklocka eller oljar gångpartiet på en mekanisk klocka. Vi demonterar boetten och rengör den i ultraljudsbad tillsammans med länk eller lås. Därefter monteras klockan igen med nya fräscha packningar samt täthetstestar klockan så den uppfyller tillverkarens kvar på vattentäthet.

Fullservice

Vid fullservice demonteras verket och boetten. Alla delar kontrolleras efter slitage och skador och byts ut mot nya om det behövs. Samtliga komponenter tvättas noggrant i en avancerad klocktvättsmaskin med ultraljud. Därefter monteras klockan igen och kontrolleras och testas så den uppfyller tillverkarens krav på gångsäkerhet och vattentäthet. Ett populärt tillval vid service är att få klockan polerad eller satinerad för att återställa klockan till så nära nyskick som möjligt.

Polering

Vi erbjuder alltid polering som ett förmånligt och rabatterat tillval vid underhåll- och fullservice. Våra poleringsmaskiner är anpassade för att återskapa skarpa linjer och detaljer i klockan. En väl utförd polering gör att din klocka ser nästintill ny ut igen.

Felsökning

Vet du inte vad som är fel med din klocka? Använd Urtekniks serviceformulär och beskriv felet. Därefter erbjuds du ett försäkrat fraktalternativ för att skicka klockan till oss så att våra urmakare kan undersöka uret. Efter en noggrann bedömning erbjuds du ett kostnadsförslag på rekommenderad service.

Skicka ditt ur

Det är tryggt och smidigt att skicka sin klocka till oss på Urteknik. Skriv ut och fyll i vårt serviceformulär och skicka tillsammans med din klocka så får du snabbt hjälp av våra specialiserade urmakare.

Skicka ditt ur

Kontakta oss

Telefon 0500-48 25 60
Epost service@urteknik.se

Kontakta oss

Alltid originaldelar

Hos Urteknik kan du lita på att vi alltid ersätter defekta delar och komponenter med originaldelar från respektive varumärke.

SKICKA DIN KLOCKA