Om Urteknik

Service av klockor och ur är ett hantverk som kräver utbildning, rätt verktyg och rätt miljö. På Urteknik arbetar utbildade urmakare som i våra certifierade verkstäder arbetar med verktyg och maskiner i absolut högsta kvalitet.

Urteknik är en av Sveriges största, fristående klockverkstäder som förser både privatpersoner och återförsäljare med service och reparation av armbandsur. Hos oss kan du känna dig trygg med att din klocka hanteras i en kontrollerad och säker miljö av urmakare med rätt kompetens och utbildning.

Anna Blixt

Urmakare

Niklas Forsberg

Urmakare

Marcus Malm

Ägare & Verkstadschef

Sissela Lewitzki

Urmakare

Hugo Görrel

Urmakare

Sofia Hedberg

Urmakare

Adam Jacobsson

E-handelsansvarig

Urmakare i Linköping och Skövde

Urteknik har funnits i Skövde sedan 1995 och i Linköping sedan 2022. I våra verkstäder arbetar urmakare som minst gått 3-årig urmakarutbildning vid den internationellt erkända WOSTEP-certifierade skolan i Motala (tidigare Borensberg). Hos oss finner du därför en bred kompetens om allt från moderna, komplicerade lyxklockor till värdefulla och sällsynta vintageklockor och fickur. Vi gör även omfattande reparationer av vägg-, golv och bordsur.

Våra urmakare i Linköping är specialiserade på service av vintageklockor och äldre fickur. Här finner du lång och erfaren kompetens samt ett stort reservdelslager från diverse historiska klockmärken. Här hamnar de vintageklockor och ur som kräver en erfaren, varsam urmakare med respekt för klockans ursprungliga och originella komponenter och attribut.

I Skövde finner du ett toppmodernt och nyrenoverat servicecenter för bland annat TAG Heuer, Omega och Ebel. Här hamnar premium- och lyxklockor som servas i dammfri miljö enligt strikta regler och villkor från respektive klocktillverkare. Våra certifierade urmakare i Skövde jobbar endast med originaldelar och du kan förvänta dig absolut högsta nivå på deras arbete. Urmakeriet är utrustat med de absolut bästa maskinerna och verktygen som gör att du kan förvänta dig samma kvalitet på service och reparationer som du får hos de stor klocktillverkarnas egna fabriker och verkstäder i Tyskland och Schweiz.

URTEKNIK

1976: Företaget grundas av Lars Palm som tidigare drivit uraffär i Skövde i många år.

1995: Skövde Urteknik får förtroendet att vara TAG Heuers auktoriserade Service Center i Sverige

1997: Skövde Urteknik blir även officiellt Service Center för Ebel i Sverige.

2013: Vi certifieras av Omega som service verkstad nivå 3, den högsta möjliga nivån för en fristående verkstad.

2022: Malm Watch Group tillträder som ny ägare och öppnar urmakeri i Linköping.

Skicka din klocka

För att kunna ge dig snabbare hjälp och återkoppling ber vi dig att skriva ut och fylla i vårt serviceformulär och skicka tillsammans med din klocka.

Skicka din klocka

Kontakta oss

Skövde Urteknik AB

Box 18, 541 21 Skövde

Telefon 0500-48 25 60
Epost service@urteknik.se

Kontakta oss