Longines klockservice

Longines är ett klassiskt och mycket uppskattat klockmärke från Schweiz. Longines grundades 1832 av Auguste Agassiz från staden Saint-Imier och har i nästan 200 år varit en av de mest inflytelsrika aktörerna inom klocktillverkning och utvecklingen av armbandsur som vi känner dem idag.

Vi på Urteknik är certifierade för service av Longines klockor enligt nivå 3, den högsta nivån för fristående verkstäder, och är specialiserade inom framförallt Longines vintageklockor. Detta gör att vi kommer åt originalreservdelar och kan genomföra en korrekt, certifierad service för resktive Longines klocka.

Longines använder sig av olika urverk i sin klockor, ett vanligt förekommande verk som återfinns i många vintagemodeller är ETA 2824. ETA 2824 är kanske världens mest kända automatiska schweiziska urverk som är känt för hög kvalitet och pålitlighet. Vintagekronografer från Longines huserar vanligtvis ETA/Valjoux 7750 eller liknande som också är mycket trevliga att arbeta med.

Longines och tidtagning

Longines har en lång historia inom aviation och idrott på grund av deras tidiga utveckling av kronografer som möjliggjorde tidtagning i olika former. Redan under 1880 talet kunde Longines fickur ta tid ned till 1/5 sekund. 1913 kom det första armbandsuret med kronografkomplikation och 1931 det första armbandsuret med roterande vridring som idag är standard på de allra flesta pilot- och dykarklockor.

SKICKA DIN KLOCKA