MALM Watches

MALM Watches är ett svenskt klockmärke från Linköping som vuxit fram genom det svenska flyget och nära relationer med stridspiloter i det svenska flygvapnet. MALM-klockorna är utformade för att klara hårda förhållanden och påfrestningar och samtidigt hylla det svenska flygarvet med subtila detaljer från de historiska svenska flygplanen.

Urteknik är MALMs officiella servicecenter i Sverige och utför samtliga reparationer och garantireparationer.

En svensk klocktillverkare

MALM har snabbt vuxit till att vara en betydande spelare på den svenska klockmarknaden och har sedan starten 2018 snabbt blivit en utav de absolut största svenska tillverkarna av kvalitetsklockor. Sedan 2022 inleddes även samarbeten med den svenska flottan i och med lanseringen av den marina automatiska armbandsuret Commander samt den innovativa militära dykarklockan Frogdiver 44.

Historia och bakgrund

MALM Watches grundades 2018 i Linkping av Marcus Malm, en lokal pilot och klockentusiast som var angelägen om att skapa stilrena, svenska pilotklockor som kunde hålla måttet i de extrema förhållanden som piloter och ställs inför. MALMs klockor används av flertalet svenska stridspiloter i flygvapnet och trots sin relativt nya etablering är MALM det klockmärke som tillverkat flest armbandsur till svensk militär personal i modern tid.

MALM anävnder sig främst av urverk från Sellita (kaliber SW200-)1 och Manufacture La Joux-Perret (kaliber G100) från det välkända klock-meckat La Chaux-de-Fonds. Både Sellita och MLJP är välrenommerade tillverkare av klockurverk i absolut högsta kvalitet och prestanda. Dessa urverk säkerställer att MALM-klockorna håller hög noggrannhet och hållbarhet, även i de mest extrema förhållanden.

Designen av MALM är kraftigt inspirerad av de olika svenska stridsflygpanen och dess mätinstrument i cokcpit. Deras klockor är utrustade med kronograffunktioner, analoga djupmätare, tritiumstavar och mycket mer som gör dem till ett utmärkt val för både militärer, professionella piloter och klockentusiaster.