Mido - Historien och kända modeller

Mido är ett schweiziskt klockmärke som grundades år 1918 i staden Biel/Bienne av Georges Schaeren. Namnet "Mido" är en förkortning av "Measurement In DOmicile" (mätning hemma), som speglar Georges Schaerens vision om att skapa klockor med hög precision och tillförlitlighet som skulle fungera lika bra i olika miljöer, inklusive hemmet.

Under de första åren fokuserade Mido på att producera klockor med hög precision och tillförlitlighet för användning i just hemmet. under 1930-talet började man dock utöka sitt sortiment och inledde produktionen av armbandsur. Klockorna fick stor uppmärksamhet och uppskattades för sina innovativa funktioner, bland annat blev Mido känt för världens första automatiska armbandsur med datumfunktion, kallad "Multifort" år 1934. Senare, 1945, lanserade Mido det legendariska "Commander" -uret, som blev känt för sin självuppdragande rörelse med hög precision och resistens mot magnetiska fält.

Under 1950-talet utvecklade Mido klockor med inspiration från arkitektur, med modeller som "Mido Ocean Star" och "Mido Powerwind", som kombinerade elegans med funktion och tålighet. Inspirationen från arkitektur är än idag genomgående i klockmärket och kommuniceras i flera olika modeller.

MIDO Kaliber 80

Kaliber 80 vars balans tillverkas i kisel motverkar magnetism, har en bättre och längre precision samt mer resistent mot stötar.

Kaliber 80 är ett COSC-certifierat urverk och erbjuder en lång gångreserv om 80 timmar.

SKICKA DIN KLOCKA