Movado Historia

Movado är ett välkänt klockmärke från staden La Chaux-de-Fonds i Schweiz, och grundades av en ung entreprenör vid namn Achilles Ditesheim år 1881. Movado är känt för sin enkla och stilrena design med en solsymbol vid klockan 12. Just denna symbol har blivit ett signum för märket.

Under de första åren tillverkade Movado främst fickur och fickurverk, men snart utvecklades företaget till att bli en ledande producent av armbandsur. På 1900-talet var Movado en av de första klocktillverkarna som använde sig av kvartsurverk i sina armbandsur. Detta gjorde att deras klockor blev mer precisa och tillförlitliga.

Movado har genom åren samarbetat med flera framstående designers och konstnärer, vilket har bidragit till deras unika designstil. En av de mest kända samarbetena var med den amerikanske konstnären Nathan George Horwitt, som designade det ikoniska Museum Watch år 1947. Museum Watch är en minimalistisk design som är inspirerad av en solstav och har blivit en symbol för modern design.

Idag är Movado en del av Movado Group, Inc., som är ett av världens största klocktillverkningsföretag. Movado är fortfarande känt för sin stilrena design och höga kvalitet, och deras klockor är omtyckta av människor över hela världen.

Service Movado

Urteknik är ensam klockverkstad i Sverige att serva Movadoklockor. Vi har många års erfarenhet av att arbeta med kvarts- och mekaniska ur från såväl Movado som andra märken i Movado Group. Priser för service estimeras först efter vi mottagit din klocka för bedömning. Vi skickar dig ett förutsättningslöst kostnadsförslag där vi anger det totala servicebehovet och vad vi rekommenderar för åtgärder. Välkommen att skicka in din Movadoklocka till oss på Urteknik.

SKICKA DIN KLOCKA