Rado klockservice

Rado är en schweizisk klocktillverkare som grundades 1917 i Lengnau, Schweiz. Företaget är känt för sina innovativa klockor och dess användning av högteknologiska material, särskilt keramik.

Rados historia började med grundandet av Schlup & Co. i Lengnau som senare skulle komma att bli Rado. Företaget specialiserade sig på att tillverka urverk till andra klocktillverkare men började senare att producera sina egna klockor under varumärket Rado.

Under 1950-talet började man att utforska användningen av nya material i klocktillverkning, och 1962 lanserades en klocka med en boett gjord av tungstenkarbid, vilket gjorde klockan extra hållbar och resistent. Senare experimenterade Rado med andra material, som titan och keramik, och 1986 lanserades företagets första klocka med keramisk boett.

Rado är nu känd för sina klockor och innovativa keramiska lösningar som gör klockorna både vackra, hållbara, tåliga och lätta. Rado tillverkar även länkar, kronor och boettlock i keramik och har tagit fram egna verktyg och formar till oss urmakare som servar dessa.

Rado - Master of Materials

Rado mäter hårdheten i sina klockor med hjälp av Vickers-skalan. Ju högre nummer desto hårdare material. Naturlig diamant är den hårdaste substansen med ett värde på 10 000 Vickers. Högteknologisk keramik har en hårdhet på cirka 1 250 Vickers, Ceramos är runt 1 400 Vickers och ultralätt högteknologisk keramik är ungefär densamma. Rados klockor är alltså mycket hårda men inte oförstörbara. Det är viktigt att du tar hand om din Radoklocka med samma omsorg som vilken lyxklocka som helst.

SKICKA DIN KLOCKA