Historien - Tag Heuer

Historien - Tag Heuer

Tag Heuer är ett schweiziskt klockmärke som grundades år 1860 av Edouard Heuer. Tag Heuer är känt för att göra högkvalitativa, exklusiva klockor och precisionsmekanismer med innovativa teknologier. Deras klockor är också kända för sin sportiga design och höga prestanda och har ofta använts i professionella sammanhang såsom racing och dykning.

Tag Heuer är också kända för att ha varit ledande inom utvecklingen av automatiska kronografer och för att ha varit först med att introducera en klocka med en mikrorotor. De har också varit pionjärer inom utvecklingen av klockor med komplikationer som kalender, moonphase och tourbillon.

Tag Heuer har släppt ett antal mycket välkända klockmodeller genom åren, inte minst sportklockor som Carrera, Monaco, Aquaracer, Formula 1, Connected, och dressklockan Link med sin unika länkkonstruktion.

Idag är Tag Heuer en del av LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), världens största lyxvarumärkeskoncern och har ett världstäckande nätverk av auktoriserade återförsäljare. Urteknik är TAG Heuers officiella serviceverkstad i Sverige sedan 1995 och utför samtliga reparationer och garantireparationer.