Omega

Omega

Omega, ett av världens mest kända klockmärken, grundades 1848 av Louis Brandt i La Chaux-de-Fonds, Schweiz. Omega är kända för att göra högkvalitativa, exklusiva armbandsur med hög precision och innovativa komplikationer. Deras klockor är också kända för sin tidlösa design och långa hållbarhet.

Omega har varit en ledande aktör i över 150 år och vunnit många prestigefyllda priser för sin precision och innovativa armbandsur. Deras klockor har använts i många professionella sammanhang, inklusive som tidtagare vid Olympiska spelen och som standardutrustning för militären och dykare.

Omega är också kända för att ha varit klockleverantör till James Bond-filmerna sedan 1995. Denna koppling har bidragit till att öka Omega klockornas popularitet och status som status symbol.

Omega har ett brett utbud av klockmodeller, inklusive sportklockor som Speedmaster och Seamaster, dressklockor som De Ville och Constellation, och speciallimiterade utgåvor och klockor med komplikationer.

Idag är Omega en del av Swatch Group, världens största klocktillverkare. Urteknik har av Swatch Group tilldelats den 3e certifieringsnivån vilket är den högsta nivån för fristående klockverkstäder. Det innebär att Urteknik har verktygen, utbildningen och kompetensen att ta emot alla armbandsur från Omega och reparera dem enligt fabriksstandard med originaldelar.