Omega Speedmaster

Omega Speedmaster

Omega Speedmaster är en legendarisk klocka som har en lång och rik historia. Den ursprungliga Speedmaster-modellen lanserades år 1957 och var avsedd att vara en sportklocka för professionella racerbilförare och piloter. Men det skulle inte ta lång tid innan klockan skulle bli en favorit bland astronauter och rymdfarkoster.

År 1962, valde NASA Omega Speedmaster som den officiella klockan för sina astronauter. Klockan hade redan visat sig vara extremt pålitlig och hållbar under tuffa förhållanden, så den var det självklara valet för NASA. Speedmaster-klockan användes på Gemini- och Apollo-uppdragen, inklusive den historiska månlandningen 1969 då astronauterna Neil Armstrong och Buzz Aldrin använde sin Speedmaster-klocka under månens yta. Därför är det svårt att prata om Omega Speedmaster utan att nämna "Moonwatch". Dagens speciella modell är en exakt kopia av den klocka som bars av astronauterna under månlandningen 1969 och är fortfarande en av de mest populära omegaklockorna än idag. 
Omega Speedmaster är alltså fortfarande en stor favorit bland astronauter och rymdfarare. Klockan har onekligen blivit en symbol för prestation, framgång och hållbarhet och det är inte ovanligt att se den bäraas av professionella idrottare, entreprenörer och kändisar. Men det är inte bara i rymden som Omega Speedmaster har gjort sig känd. Klockan har också blivit en favorit bland professionella racerbilförare och rallyförare som med dess hållbarhet och precision har gjort den till ett utmärkt val för dem som kräver det allra bästa när det  gäller tidmätning.

I Omega Speedmaster finner du en klocka som erbjuder det allra bästa utifrån prestanda och samtidigt det mesta inom historik och symbolvärde. Den är onekligen i topp bland klocksamlare i nivå med Rolex Submariner, Daytona, Patek Philippe Nautilus med flera och dess andrahandsvärde är utmärkt. Vi får in många Omega Speedmaster på Urteknik och vi hjälper dig mer än gärna med frågor och funderingar kring underhållsservice, fullservice, polering med mera.