TAG Heuer Monaco

TAG Heuer Monaco

Tag Heuer Monaco är känd för sin unika design och historia. Den lanserades först 1969 och är känd för sin kvadratiska form, som skiljer den från andra klockor på marknaden. Modellen var också den första automatiska klockan med en vattentät skruvstängd kronografkomplikation.

En annan viktig faktor i Monaco-modellens historia är dess association med skådespelaren Steve McQueen, som bar den i filmen "Le Mans" från 1971. Detta har gjort klockan till en eftertraktad samlarklocka och en ikonisk symbol för både Tag Heuer och McQueen.

Monaco-modellen har sedan lanseringen 1969 uppdaterats med modern teknologi, som t.ex. TAG Heuer Calibre 11 som huserar ett automatisk urverk med kronografkomplikation för tidtagning av timmar och minuter som placerats vid klockan 3 och 9 position. På senare år har Tag Heuer också släppt flera varianter av Monaco-modellen i olika färgkonstellationer samt en version med en kvartsverk.

Med Monacoklockan får du inte bara ett armbandsur med en rik och intressant historia utan också en klocka som försvarar sitt värde på andrahandsmarknaden. Det gör klockan till ett säkert kort samtidigt som designen sticker ut på ett smakfullt sätt.