Longines Hour Angel

Longines Hour Angel

Longines är ett Schweiziskt klockmärke med ett rikt arv och historia som sträcker sig tillbaka till 1832, då märket grundades av Auguste Agassiz i Saint-Imier, Schweiz. Sedan dess har Longines etablerat sig som en av de mest välrenommerade tillverkarna av lyxiga armbandsur världen över.

Longines är känd för sin eleganta och tidlösa design, precision i tillverkning och innovation inom klockteknologi. Märket har en stark koppling till sportvärlden och har varit involverat i timing av sportevenemang sedan slutet av 1800-talet. Longines har varit officiell tidtagare för flera olympiska spel, världsmästerskap och andra internationella tävlingar och syns inte minst inom alpin skidåkning och ridsport.

 

 

En av Longines mest kända klockor är "Hour Angle", skapad tillsammans med den berömda piloten Charles Lindbergh. Lindbergh kontaktade Longines och bad dem att utveckla en klocka som skulle hjälpa honom att navigera under hans flygning över Atlanten. Resultatet var Longines Hour Angle, en klocka som var speciellt designad för att hjälpa piloter att beräkna longitud och navigera genom att använda solens vinkel i förhållande till Greenwich Mean Time. Klockan fick en unik design med en stor, lättläst urtavla och ett roterande inre ram som användes för att justera för solens vinkel. Den hade även en särskild sekundvisare som gjorde det enklare för piloter att synkronisera klockan med en kronometer. Hour Angle-klockan blev snabbt populär bland piloter och utforskare och användes av många berömda flygare under denna tid.

Idag är Longines Hour Angle-klockan en eftertraktad samlarobjekt och en symbol för Longines långa historia och dedikation till precision och innovation inom klocktillverkning.