Reparation av Rolex vintage - en alltmer sällsynt service

Reparation av Rolex vintage - en alltmer sällsynt service

Med regelbunden service och underhåll kan din Rolex, AP, Cartier och Breitling hålla en livstid och mer därtill. Lyxklockor är mycket populära för just sin kvalitet och hållbarhet, såväl bland dykare, äventyrare och gemene klockköpare. Men hållbarhet och funktionalitet hos mekaniska armbandsur är helt och hållet villkorat att de gås igenom med jämna mellanrum; rengöring, nya oljor, nya packningar mm. Service var 5e-10e år kan lätt bli en kostsam historia. 

På Urteknik är vi specialiserade på reparation av vintageklockor från en rad olika kända märken, däribland Rolex. Värdet på en vintageklocka styrs av flera olika faktorer där skicket och klockans originalitet är bland det mest väsentliga. Att serva sin Rolex vintageklocka idag och samtidigt bevara klockans originaldelar och komponenter är dock inte en självklarhet och det kan vara svårt att hitta urmakare som kan serva din Rolex på dina villkor.

 

I vår verkstad i Linköping utför vi reparationer av komplicerade och sällsynta armbandsur och fickur. Tack vare ett stort utbud av reservdelar, verktyg och dokumentation av urverk kan vi utföra service av de allra flesta lyxklockor och vintageklockor. Vi bistår såväl privatpersoner som återförsäljare med service och rådgivning kring denna typen av klockor där vi strävar efter att bibehålla varje enskilds klocka originaldelar i så stor utsträckning som det är möjligt. Detta är en expertis som vi upplever blir alltmer sällsynt - men högst nödvändig. Reparation av lyxvintage-klockor riskerar att påverka dess värde negativt vid fabriksreparation där många delar byts ut mot nytillverkade sådana.

Är du ägare av en vintageklocka från Rolex, Cartier, Breitling eller motsvarande är du varmt välkommen att kontakta oss på Urteknik för rådgivning kring vad som är rätt typ av service utifrån hållbarhet och värde av ditt ur. Analys och kostnadsförslag är gratis för dig som privatperson.